UČITAVANJE

Unesite reč za pretragu

Prognoza Cene Srebra: XAG/USD pada blizu $30.00

Srebro

Prognoza Cene Srebra: XAG/USD pada blizu $30.00

Podelite
Prognoze cene srebra

Prognoza Cene Srebra – Cena srebra gubi na vrednosti jer se očekuje da će Fed zadržati više kamatne stope duže vreme. Zvaničnici Federalnih rezervi sugerisali su da je potrebno zadržati restriktivnu monetarnu politiku kako bi se postigao cilj inflacije od 2%.

Uticaj Monetarne Politike Federalnih Rezervi – Prognoza Cene Srebra

Fed zvaničnici su prošle nedelje naglasili potrebu za održavanjem restriktivne monetarne politike kako bi se ostvario cilj inflacije od 2%. Ova politika negativno utiče na cene neprofitabilnih imovina kao što je srebro. U intervjuu za Fox Business, predsednik Atlantske Fed Rafael Bostic izjavio je da Fed mora nastaviti sa restriktivnim merama i da će inflacija opadati veoma postepeno. Predsednik Njujorške Fed Džon Vilijams dodao je da je trenutna politika dobro postavljena za postepeno vraćanje inflacije na cilj Fed-a.

Reakcija Tržišta na Inflacione Statistike

Cena srebra je pala na blizu $30.20 po unci tokom evropske trgovačke sesije u ponedeljak. Cene sivog metala su opale nakon objavljivanja podataka o ličnoj potrošnji (PCE) u SAD, koji su pokazali da su pritisci na cene oslabili u aprilu. Ove mešovite inflacione statistike sugerišu da će Fed možda trebati više vremena da postigne svoj inflacioni cilj.

Prognoze cene srebra

Prognoza Cene Srebra – Globalni Događaji i Njihov Uticaj na Cenu Srebra

Srebro gubi na atraktivnosti nakon što je izraelska vlada prihvatila američki predlog za prekid vatre u Gazi. Ova odluka je doneta usred kontinuiranih napada u Rafahu, što je dodatno uticalo na tržište srebra. Investitori se sada okreću rizičnijim imovinama, što dodatno slabi cenu srebra.

Projekcije Buduće Cene Srebra 

S obzirom na trenutne ekonomske i geopolitičke okolnosti, cena srebra može ostati pod pritiskom. Očekuje se da će Fed zadržati više kamatne stope, što negativno utiče na neprofitabilne imovine poput srebra. Međutim, svaki nagoveštaj promena u monetarnoj politici ili dodatni geopolitički rizici mogu brzo promeniti tržišne uslove.

Zaključak

Sveukupno, trenutna ekonomska politika i geopolitički događaji utiču na cenu srebra. Investitori bi trebali pažljivo pratiti odluke Federalnih rezervi i globalne događaje kako bi donosili informisane investicione odluke.

 

XAG/USD

Pregled
Današnja cena30.25
Današnja promena-0.16
Današnja promena u %-0.53
Današnje otvaranje cena30.41
TREND
Dnevni SMA2029.93
Dnevni SMA5028.14
Dnevni SMA10025.7
Dnevni SMA20024.49
NIVOI
Prethodni dnevni maksimum31.77
Prethodni dnevni minimum30.19
Prošlonedeljni maksimum32.3
Prošlonedeljni minimum30.19
Prošlomesečni maksimum32.51
Prošlomesečni minimum26.02
Dnevni Fibonacci 38.2%30.79
Dnevni Fibonacci 61.8%31.17
Dnevni Pivot Point S129.81
Dnevni Pivot Point S229.21
Dnevni Pivot Point S328.23
Dnevni Pivot Point R131.39
Dnevni Pivot Point R232.37
Dnevni Pivot Point R332.97
Oznake:

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *